Markaların Kişisel Özellikleri

Bu yazımda sizlere '' Markaların Kelime Karşılığı yani Markalar Neyi Anlatıyor ? '' adlı okuduğum ilginç ve güzel bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim...





Kelimelerin hayatımızdaki yeri tartışılmaz…
Kelimelerle ilişkilendirilemeyen bir anlatımdan bahsetmek her ne kadar zor ise, pazarlamayla ilişkilendirilemeyen bir markadan söz etmek de bir o kadar zor bir kavram günümüzde.
Bir marka stratejisi yaratmanın başında ilk olarak şüphesiz marka adı gelir. Peki marka adları, marka kimliği yaratma konusunda ne kadar iyi sürdürülebiliyor dersiniz?
Zihinlerde bir söz veya kelimeye sahip olmak; onunla anılıyor, anlatılıyor olmak elbette ki oldukça zor bir kavram. Çünkü günümüz tüketicisi, marka mesajını alım konusunda pasiflikten oldukça uzaklaştı. Araştıran, sorgulayan, benimseme noktasında oldukça seçici olan bir kitle haline geldi.
Bir markanın pazarlama iletişimi konusundaki konumunu, marka stratejisini tüketiciye aktarabilme yeteneği belirler oldu. Hal böyle olunca, markalar da kendi içlerinde yarattıkları konumlandırmayı canlandırmak, markayı nefes alabilen, günlük hayatta tüketiciye eşlik edebilen bir hale sokmak zorunluluğunda kaldılar. Diğer bir deyişle, marka kişiliği yarattılar.
ThinkNeuro’nun yaptığı araştırma ile Türkiye’deki başarılı markaların marka kişilikleri nöromarketing tekniği ile mercek altına alındı. Böylece her biri kendi kategorisinde lider markaların “kişisel özellikleri” çıkarılmaya çalışıldı.
Buna göre Marka - Kelime endeksi şu şekilde ilerledi;
ADİDAS - KÜLTÜRLÜ
ARÇELİK - KALİTELİ
BMW - KARİZMATİK
BONUS CARD - SOSYAL
BURGER KİNG - GELENEKSEL
CASPER - MACERACI
COCA-COLA - ÇEKİCİ
ELİDOR - YENİLİKÇİ
HEPSİBURADA.COM - SAMİMİ
İŞ BANKASI - KEYİFLİ
KANAL D - ŞEHİRLİ
LCW - YETENEKLİ
MİGROS - HAVALI
OMO - CESUR
POSTA - ENERJİK
THY - DİŞİ
TTNET - EĞLENCELİ 
TURKCELL - GÜVENİLİR
TÜRK TELEKOM - ZEKİ

Kaynak: www.pazarlamasyon.com

Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder