Yüksek Lisans Tezim



Tolstoy şöyle diyor: “Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir...” Ben de bu sözden esinlenerek her insanın birer hikayesi olduğunu fark etmiş ve bu şekilde tez konumu bulmuştum... Önce Giresun Üniversitesi'nde Önlisans, daha sonra Erciyes Üniversitesi'nde Lisans eğitimi alarak hikayeme başladım... Ve bu hikayenin bana yetmeyeceğine, bunun bir devamı olmasına karar vererek yüksek lisans eğitimime adım attım. Zorluklarıyla, kolaylıklarıyla sonra tekrar zorluklarıyla, zorluklarıyla demiş miydim? Uzun bir tez dönemini geride bırakarak ''Reklamda Hikaye Anlatıcılığı'' üzerine tezimi yazarak iki yıllık yüksek lisans serüvenimden mezun olma hakkı kazandım. 


807441 numaralı ''Özel Gün Reklamlarında Hikâye Anlatıcılığı Üzerine Bir Analiz'' adlı tezime aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 


Tezimin Özeti; 
Hikâye ve hikâye anlatıcılığı insanlığın var olduğu ilk günden bu yana kullanılan, geçmişteki yaşamı gelecekteki nesillere etkili bir şekilde aktaran, ikna ve etki gücü yüksek sözlü veya sözsüz olarak kullanılan bir iletişim biçimidir. Reklamda hikâye anlatıcılığı, reklamın satış, tanıtım, imaj ve diğer markalardan farklı olmak gibi amaçları ve hedefleri doğrultusunda kullanılan önemli bir tekniktir. Bu çalışmanın amacı reklamları hikâye anlatıcılığı çerçevesinde incelemektir. Çalışmanın literatür taraması kısmında hikâye anlatıcılığı kavramı ele alınmış, reklamda hikâye anlatıcılığı ve konu ile ilgili olarak yapılmış olan araştırmalar değerlendirilmiştir. Analize konu olan reklamlar nicel içerik analizi yöntemiyle değerlendirilmiştir. Örnekleme dahil olan reklamlar; tür, sektörel dağılım, özel günlerde, süre, çekicilik, karakter arketipleri ve hikâye türleri gibi kategoriler açısından değerlendirilmiştir. 

Daha fazlası için tıklayın: Özel Gün Reklamlarında Hikâye Anlatıcılığı Üzerine Bir Analiz

Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder