Logoyla marka olunur mu?








Sadece logo yaparak marka olunur mu?


Bir marka yaratmak istiyoruz şöyle fiyakalı bir isim bulduk diyelim sonra da güzzeel bir logo çizdirdiniz (bana) ee n'oldu şimdi dünyaca ünlü bir marka mı olduk?

Cevap: HAYIR

Hayat bizden hep daha fazlasını istediği gibi, biz de hayattan daha fazlasını istemeliyiz. Markalar da böyledir. 

Bir marka, sadece bir logo veya isimden çok daha fazlasıdır, bir işletmenin müşterilerinin ve paydaşlarının zihninde zaman içinde oluşturduğu genel algı ve itibardır. İnsanların belirli bir iş, ürün veya hizmetle ilgili sahip olduğu duygular, deneyimler ve çağrışımlardır.

Markalaşma yıllar süren bir süreçtir. Bu algıyı, hayal ettiğimiz itibarı yaratma ve yönetme sürecidir.

İçeriği ise şu şekildedir;

İşletmenizin değerlerini, kişiliğini ve benzersiz satış teklifini tanımlamayı ve ardından bunları çeşitli pazarlama kanalları aracılığıyla hedef kitlenize etkili bir şekilde iletmeyi içerir.

Güçlü bir marka, bir işletmenin kendisini rakiplerinden ayırmasına, müşteri sadakati oluşturmasına ve müşterilerinin zihninde kalıcı bir izlenim yaratmasına yardımcı olabilir. 

Öte yandan zayıf veya olumsuz bir marka, yıllarca elde etmeye çalıştığımız işletmemizin itibarına zarar verebilir ve müşteri çekmeyi bırakın müşterileri elde tutmayı dahi zorlaştırabilir.

Bu nedenle, işletmelerin güçlü bir marka oluşturmak ve sürdürmek ve bunun iş hedefleri ve değerleriyle uyumlu olmasını sağlamak için zaman ve kaynak ayırması çok önemlidir.

Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder