Turkcell’in Yeni Maskotları Emocanlar



Turkcell reklamlarında yenilik yapak için animasyon karakterler yarattı.

Bildiğiniz üzere Turkcell eski logosunda da bulunan,antenleriyle çekim gücünü ifade eden,bizlere sevimlice gülümseyen bir karakteri vardı bkz.



Logodaki temsil karakteri o kadar sevilmiş olacak ki hemen ardından reklam kampanyalarında kullanılmak üzere Selocanlar olarak bilinen küçük çocukların oynadığı karakterler kullanmıştı bkz.


Daha sonra yine Selocanlar evrilerek Emocanlara dönüştü.



Emocan'ın anlamı ise akıllara hemen sosyal medya kullanırken kendimizi ifade ettiğimiz emoloji (smileyler) aklımıza geliyor Selocanlarda da olduğu gibi yine karakterlerde anten görmek mevcut ve bu karakterler bir o kadar da sevimli.

Peki Turkcell Emocanlar Kimdir ? 



Organik Emocan:
Her şeyin doğalını sever. İnsana ve doğaya saygı duyar. Kocaman yüreğinde herkese muhakkak bir yer vardır. Duygularını gitarıyla dile getirmeyi çok sever.

Pamuk Emocan:
Emocanların en iyi kalplisi. Kötülük nedir bilmez. Tam bir Pollyanna’dır. Karşılaştığı olaylara hep pozitif tarafından bakar.

Racon Emocan:
Emocanların en ağır abisi. Babacan tavırlarıyla dikkat çeker, delikanlılıktan ve harbilikten asla ödün vermez.



Zeki Emocan:
Emocanların en akıllısı. Hesabını bilir, kaliteden ödün vermez. Karşılaştığı olay ne olursa olsun, onun mutlaka akıllıca bir çözümü vardır.

Tıstıs Emocan:

Emocanların en endişeli, en ürkeğidir. Karşısına çıkan hemen hemen her şeyden ürker fakat arkadaşları daima onun yanındadır.

Sefa Emocan:

Emocanların en keyfine düşkünü. En yakın arkadaşları internet ve yemeklerdir. Üşengeç tavırlarıyla dikkat çeker.

Ayrıntılı olarak Emocanların lansman videosunu izlemek isteyenler için videomuz burada.






Yazımıza son vermeden bu karakterlerden o kadar etkilendim ki kendim bile bir ara Selocan olmuştum isimi de Erhancan olarak değiştirmiştim bkz.



Share this:

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder